
רק 3% מהאנשים בעולם משיגים יעדי שיא – ובצורה עקבית. כל היתר פשוט חיים מיום ליום ונשרכים מאחור. המחקרים מראים שההצלחה שלהם אינה מקרית, היא לא פוקס, לא מזל וגם לא קארמה. ישנם תפיסות ותובנות, צעדים והרגלים, שמביאים אותם להשיג את התוצאות הללו.
השאלה שמעניינת אותנו היא : איך נוכל ללמוד ממה שהם עושים כדי לקדם את הקריירה שלנו בניהול הרכש ?
למה כדאי לנו לקחת שליטה על חיינו ולקבל החלטות מקדמות מלכתחילה?
מחקרים מראים שהאנשים המצליחים ביותר בעולם הם אלה שקובעים מטרות ויעדים לתקופות שונות בחייהם (יום, שבוע, חודש, רבעון, שנה) ופועלים בעקביות להשיג אותם !
קביעתם של מטרות יש לה השפעות פסיכולוגיות ויתרונות מגוונים :
- שיפור יכולות המיקוד אל מול סדרי עדיפויות מוגדרים מראש
- מתן מסגרת זמנים מוגדרת
- מאפשר למדוד ולבקר את הכיוון וקצב ההתקדמות ולעורר מוטיבציה לפעולה מואצת
- מייצר תחושה של שליטה ולקיחת אחריות לקביעת הגורל
- מהווה בסיס ליישום הרגלים שמקדמים
- מגביר את הביטחון העצמי, השלווה ומסלק חרדות – תחושה של "שליטה בהגה"
חשוב לומר שישנם אנשים שהגדרת מטרות, ומסגרת זמנים מעוררת אצלם תחושות הפוכות, לכן חשוב להתאים את המסגרת, היעדים, והזמנים בצורה אינדיבידואלית שמתאימה כל אחד ואחת.
אז איך ניתן ליישם את השיטה הזאת לקדם את הקריירה שלכם בתחום ניהול הרכש ?
בין אם אתם אנשים שמגדירים מטרה ובין אם לא, זה יכול להיות מועיל לקחת את המסגרת הזו וליישם אותה על התפקיד שלכם. הגדרת יעדים במקום העבודה יכולה לספק הזדמנות לרענן את התפקיד שלכם ולקחת אחריות על תוכנית העבודה שלכם.
כמה כללים בסיסיים לקביעת המטרות ותוכנית הפעולה :
- התוכנית היא אישית שלכם – אל תשוו את עצמכם לאחרים
- השתמשו בזה כבסיס לקביעת משטר "שיפור" עצמי
- בחרו משהו שמתאים לכם ולנסיבות שלכם
- ודאו שזה בר השגה ומציאותי – אל תקבעו יעדים גבוהים מידי ולא נמוכים מידי
- עליכם להיות מוכנים לשינוי ולהיות מוכנים לעשות את העבודה – ייתכן שתצטרכו לשנות התנהגויות או דפוסי ההרגלים שלכם
- תיכנסו מוכנים לתהליך, בתפיסה, בחשיבה ובאנרגיה גבוה לפעולות.
ה-TOP 5 שצריכים להיכלל בכל תוכנית פיתוח קריירה ברכש
- להיות בריאים = לחזור לבסיס ולעשות אותו טוב
הצלחה ברכש היא לעתים קרובות קשורה באיכות היחסים ובחינת היסודות. תוכנית פעולה יכולה להיות זמן מצוין לבדוק אילו חוזים, חשבונות או ספקים כדאי לבחון מחדש, לבדוק אילו חוזים פוקעים או עם אילו ספקים צריכים לחתום חוזים חדשים. איזה הרגלים "לא בריאים" יש לנו בחיים? לדוגמא ספקים חלשים או לא שירותיים שהגיע הזמן להחליף, תהליכים בירוקרטים מתישים ובעלי ערך נמוך וכו'. ההסתכלות מבחוץ על "החיים" (ארגון הרכש) שלנו, תביא אותנו לתובנות ומאוחר יותר פעולות שייקחו אותנו קדימה.
- הגברת הפעילות הגופנית! = אינטראקציה עם בעלי העניין
מדהים כמה עסקים נעשים ליד עמדת מים או קפה או במטבח, בעיות רבות נפתרות במסדרונות, רעיונות חדשים נוצרים ליד מכונת הצילום, סוגיות מועלות במעלית. חיבור וצ'אט עם בעלי עניין מרכזיים הוא קריטי.
חישבו בצורה פרואקטיבית – עם מי אתם רוצים וצריכים להיות בקשר ובאיזו תדירות? תכננו זאת והגדירו לעצמכם תזכורות בלוח השנה בתחילת השנה. הגידרו פגישות קבועות של 1X1 היכן שנדרש, ופגישות קבוצתיות היכן שמתאים. "אתה הופך להיות הממוצע של 5 האנשים שאתה מסתובב איתם" – עם מי אתם מסתובבים ?
- אימוץ תחביבים חדשים = חפשו דרכים חכמות יותר לעשות דברים
פישוט תהליכים או משימות יכול להיות הצורה הטובה ביותר של חדשנות. תוכנית פעולה חדשה יכולה לכלול בחינה מחדש של מודלי ההפעלה ודרכי העבודה שלכם.
איפה נקודות הכאב שלכם? איפה הבלוקים שלכם? האם יש משהו שאתם יכולים לעשות בקשר אליהם? האם יש משהו באופן שבו אתם עובדים שהוא לא יעיל? האם יש תהליכים שגוזלים יותר זמן ממה שהם צריכים? זהו זמן מצוין לתעדף את הפתרונות הללו בתוכנית העבודה שלכם. מפו וקבעו סדרי עדיפויות לפעולה בכל נושא ונושא. לאחר מכן העריכו כמה זמן ומאמץ כל משימה תיקח לכם ושתפו את ההנהלה שלכם ועם בעלי העניין, כדי שיתמכו בכם.
- איזון טוב יותר בחיי העבודה = למפות את הקשרים, התהליכים והחוזים ולהתמקד באלה הנכונים ביותר לנו.
כולנו נסחפים בעומסי עבודה. לרכש מקצועי יש נטייה להיות תגובתי, לעסוק בשוטף, למלא את הזמן ביוזמות. צריך לזכור שיש תמיד מה לעשות והמון – החוכמה היא לבחור את המשימות שיקדמו את התחום ואתכם הכי הרבה קדימה. קל לשים את פיתוח הקריירה שלכם בתחתית הרשימה, לימים יותר רגועים שיגיעו…אבל ההמלצה היא ברורה -שימו את הקריירה ותוכנית הפעולה בסדר עדיפות גבוה – גם הארגון שלכם יודה לכם.
- תעדוף טיפוח עצמי = אימון אישי
חישבו באופן יזום על הקריירה שלכם והקצו לזה זמן. חישבו אילו פעולות יקדמו אותה וקבעו זמן ביומן לעסוק בזה. אני ממליץ לכם לקחת עזרה – קחו מאמן אישי שיעזור לכם לבנות תוכנית, והכי חשוב לוודא שאתם מיישמים אותה !
מאמן הוא התחייבות מצדכם והתמסרות לתהליך. מאמן טוב, הוא זה שידע לבנות אתכם את התמונה המנצחת שלכם לקריירה, אותה תמונה שמתאימה רק לכם. הוא יחזק את החוזקות שלכם, ויעזור לכם לצעוד בבטחה במסלול העלייה "אל "פסגת ההר". המאמן לא "ירוץ" במקומכם וגם לא יעשה "שכיבות סמיכה", את זה רק אתם יכולים לעשות. אבל ניסיון החיים של המצליחנים מראה שאימון מקצר את הדרך משמעותית ומעלה את ההסתברות להצלחה.
בהצלחה!
